Каква е цената за нови ски писти и лифтове?

Каква е цената за нови ски писти и лифтове?

В последните години успяхме да се върнем на картата на големите нации в зимните спортове главно заради големия успех на 4-те световни купи и редицата европейски купи по ски и биатлон в последните зими. Банско насочи погледите на световната общност към нашата страна. Безспорно това са едни от най-престижните домакинства за България не само в спорта и имат огромно значение за имиджа ни на европейци.
Белият керван по естествен начин е свързан със зимния туризъм и прояви от този ранг имат реално отражение върху икономиката на страната ни. Такива домакинства се печелят изключително трудно, но Банско се утвърди в международния календар с това, че организира прояви от най-висок ранг на най-високо ниво. По време на състезанията има много сериозен интерес от страна на зрителите по целия свят поради мащабното медийно отразяване. Събира се целият световен елит на ските и биатлона - Банско става световна столица на зимните спортове.
Най-трудното в този процес е да бъдат покрити изключително високите стандарти на световните купи. А те са напълно синхронни със стандартите на туризма. Това - покриването на най-високите стандарти, повиши интереса към ски туризма в България.
Сега обаче сме изправени пред риска да изостанем, дори да се провалим именно в постигането на тези стандарти. Защото настоящите лифтове, а и съществуващите писти не могат да се справят с огромния трафик и се стига до образуването на големи опашки. Това разваля удоволствието от карането на ски и не може да се компенсира с услугите, които се предлагат в самия град. Належащо е да бъдат изградени нови лифтове и писти, които да облекчат трафика и да направят ски ваканцията едно приятно изживяване. Така ще се създадат нови работни места и ще се подобри икономическото развитие на целия регион.
Това не само е възможно, то е задължително и в никакъв случай не влиза в противоречие с опазването на природата. Всичко може да се случва, като се спазват законовите разпоредби и се пази прекрасната природа на Пирин планина. Целта не е да бъдат унищожени уникалните флора и фауна, а да се създадат условия за развитие на ски спорта. Апелирам да се обединим около тезата за изграждането на нови лифтове, но при изключително строг контрол за спазване на екологичните норми.
Избрани сайтове писти

Най-актуални страници писти

  • Ски курорт Пампорово Пампорово

  • Спортни съоръжения

  • Автобусни екскурзии в РУМЪНИЯ Румъния